Prodej územních povolenek ČRS ÚSMP v roce 2023

01.02.2023 12:31

Z důvodu množících se dotazů ohledně prodeje ročních územních povolenek ČRS ÚSMP v roce 2023 jsme se rozhodli zveřejnit stanovisko ČRS Územního svazu města Prahy i na těchto pražských webových stránkách.

Středočeský územní svaz ČRS na své loňské územní konferenci rozhodl, že od 1. 1. 2023 bude roční povolenky Středočeského územního svazu prodávat pouze a jen členům z místních organizací sdružených ve Středočeském územním svazu ČRS.

To znamená, že od začátku letošního roku všichni členové místních organizací ČRS ostatních územních svazů, kteří mají zájem o celoroční rybolov na revírech Středočeského územního svazu, se buďto musí stát členy místních organizací ČRS Středočeského územního svazu ČRS nebo si ve své stávající mateřské místní organizaci ČRS musí zakoupit povolenku celosvazovou či celorepublikovou.

Toto omezující opatření není zaměřeno výhradně na členy pražských MO ČRS (jak je často prezentováno), ale dotýká se členů MO ČRS všech ostatních územních svazů ČRS.

    Český rybářský svaz, z. s., Územní svaz města Prahy považuje toto omezující opatření Středočeského územního svazu ČRS, jež se dotkne řady členů Českého rybářského svazu v celé České republice, za nešťastné.

    Výbor ČRS Územního svazu města Prahy na svém prosincovém zasedání 2022 přijal rozhodnutí, že podobná omezující protiopatření ale přijímat nebude.

    Roční územní povolenky ČRS Územního svazu města Prahy si bude mít oprávněný člen ČRS a MRS možnost zakoupit ve výdejnách Českého rybářského svazu, Územního svazu města Prahy stejně jako v minulých letech.

výbor ČRS Územního svazu města Prahy

Zdroj: rybaripraha.cz